Iedere werknemer kent wel een moment waarop je het even helemaal zat bent. Je ziet je werk niet meer zitten. Daar kan van alles aan de grondslag voor liggen. Misschien een conflict met je leidinggevende of een collega? Of de zoveelste reorganisatie, terwijl je net gewend was om op de huidige manier te werken.

Plezier in het werk is een vereist om je werk goed te kunnen doen. Maar wat doe je als dat plezier ver te zoeken is?

 

Krijg het helder

De eerste zaak is dat je helder ziet te krijgen wat je niet leuk meer vindt aan je werk. Dat kan aan veel dingen liggen. Zijn het je collega’s? Is het de afdeling waar je werkzaam bent? Ligt het aan de klant of opdrachtgever? Ligt het aan je thuissituatie? Heb je misschien ambities om wat anders te gaan doen?

Wat het ook is. De eerste stap is om voor jezelf helder te krijgen waardoor jouw werkplezier wordt vertroebeld. Want daarmee kun je ook gaan zoeken naar een oplossing.

 

Verander je werkritme

Misschien is het je werkritme wel wat je parten speelt. Als het binnen de mogelijkheden van je bedrijf ligt, kun je overwegen om het werkritme te veranderen. Ga andere uren of dagen werken. Kijk of je een deel thuis mag werken.

Zorg ervoor dat je nieuwe ritme je wel bevalt en je meer energie uit je werk kunt halen.

 

Thuissituatie

Misschien zijn er wel zaken in de thuissituatie die invloed hebben op je werkplezier. Als je relatie niet lekker verloopt of je net kinderen hebt, kan het zijn dat dit zijn weerslag heeft op je werk. Is dat het geval? Maak het dan bespreekbaar met iemand die je kan helpen om je werk weer op de rit te krijgen.

Vaak heeft het even tijd nodig en is het een periode die over moet gaan. Maar het is wel zaak dat je hier werk van maakt.

 

Bijscholing

Het kan zijn dat je je werk niet meer leuk vindt, maar wel graag bij het bedrijf blijft werken waar je nu werkzaam bent. In dat geval zou je bijscholing of omscholing kunnen overwegen. Door je bij te scholen of om te scholen kun je misschien dingen  gaan doen binnen het bedrijf die je wel weer plezier geven in het werk.

Afhankelijk van waar je werkzaam bent, kun je bijscholing vergoed krijgen. Maak het hoe dan ook bespreekbaar met je leidinggevende.

 

Ga in gesprek

Kom je er niet uit? Ga dan in gesprek met iemand op je werk met wie je dit kan bespreken. Dat kan iemand van personeelszaken zijn, maar ook een leidinggevende. Zoek iemand uit bij wie je je op je gemak voelt en stort je hart uit. Grote kans dat het herkenbaar is, want iedereen heeft wel eens mindere zin om aan het werk te gaan.

Door het open te breken, maak je het bespreekbaar. Het is dan iets wat een ander kan signaleren en waarmee je dus ook goed geholpen kan worden. Schaam je er niet voor. Je komt er vast wel uit.

Zoek iets nieuws

Helemaal geen idee meer waar je het zoeken moet? Zoek dan een nieuwe baan. Het heeft geen zin om vast te blijven houden aan iets waar je je toch niet meer in kan vinden.